Babinet.cz  /  Magazín  /  Styl  /  Barety netradičně a 8x jinak

Barety netradičně a 8x jinak

21.3.2012 - Klára N.

Jaro sice odzvonilo teplým a huňatým čepicím, ale přineslo nám jinou pokrývku hlavy: barety. Bude-li horší počasí, poslouží nám baret nejen proti chladu, ale i jako skvělý jarní doplněk našeho šatníku. Baret může být elegantní, sportovní, klasický a může být i „zábavný“. Zapomeňme na nudné nevýrazně a nezajímavé barety, k jaru patří barvy, hravost a veselé motivy. Pojďme si ukázat několik triků, jak z obyčejného baretu vytvořit něco extra a stát nás to bude opravdu jen pár korun!

barety

Pletené barety se dají krásně doladit s oblečením a dozdobit květinovými brožemi. Brože můžete uháčkovat v několika barvách a tak být každý den jiná, stačí si jen připnout tu správnou barvu brože, která bude ladit k vašemu outfitu. Květinové brože nemusí být jen háčkované, zkuste třeba textilní květiny ze šifonu, dozdobené peřím, knoflíky a korálky.

barety

Pro ty, co se nebojí být nápadní a pořídí si baret výraznější barvy, máme tip: našijte na baret kontrastní ozdoby vystřižené z filcu ve tvaru kytiček nebo třeba zvířátek, čím barevnější a kontrastnější, tím lépe. Máte-li doma zajímavé barevné brože, připněte je na baret, který se tím krásně oživí.

barety

Dáváte přednost černé klasice? Nevadí, i pro vás máme tipy, jak baret ozvláštnit… Nechcete-li žádné výstřednosti, tak zkuste jednoduchým velkým stehem v kontrastní barvě kraj baretu prošít, zdánlivá maličkost vytvoří zajímavý detail. Na černém baretu se budou skvěle vyjímat korálkové ozdoby výrazných barev, vytvořte si váš korálkový nápad. Nejste-li zastánce korálků, zkuste nýty, ozdobte si váš baret kovovými nýty, buď po celé ploše baretu, nebo jen na jeho okraji.

barety

S baretem bude váš outfit zajímavější a budete-li kreativní, vytvoříte spoustu kombinací a možností… Další tipy, nápady a inspiraci najdete na www.potvor.cz

Zdroj:www.potvor.cz

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz