Babinet.cz  /  Magazín  /  Zdraví  /  Darujte svým dětem zdraví, pořiďte jim židli THERAPIA®

Darujte svým dětem zdraví, pořiďte jim židli THERAPIA®

Redakce Babinet

dětská židleO zdraví našich dětí, ať už se jedná o ty nejmenší nebo o ty skoro dospělé, musíme neustále pečovat. Vzhledem k tomu, že se neustále vyvíjí a rostou, je třeba klást zvláštní důraz především na jejich pohybový aparát, šlachy, kosti, klouby a svaly. Ty dostávají zabrat nejen při aktivním sportování, ale především při pasivních aktivitách. Jednou z nich je sezení, kterým naše ratolesti stráví převážnou většinu všedního dne. Začne to ranní snídaní, pokračuje celodenním sezením ve škole, odpoledním samostudiem a končí večerním posezením u televize nebo počítače. Není překvapením, že většina dětí nejen, že sedí na špatných židlích, ale především je od základu nesprávný i jejich způsob sezení. Vy jako rodiče, to ale nyní můžete snadno napravit! S dětskou židlí THERAPIA. Její systém byl vyvinut ve spolupráci s lékaři a fyzioterapeuty a produkty byly úspěšně klinicky testovány.

„Jedinečná technologie židlí THERAPIA podporuje zdravé, tzv. aktivní sezení. Každá židle je vybavena čtyřmi patentovanými unikátními biozónami, které na dětské tělo ve vzájemné synergii pozitivně působí. Dodávají tělu potřebnou oporu, podporují volné proudění krevního a lymfatického oběhu a zajistí aktivní a pohodlné sezení pro všechny typy postav“, vysvětluje fyzioterapeutka Zuzana Beranová z rehabilitačního centra Zdravíčko Krnov.

V současné době jsou v nabídce dva typy dětských zdravotních židlí: THERAPIA ENERGY MINI a THERAPIA MINI, která je k dispozici i v rozšíření MINI+.

dětská židle-oranžováPro novou generaci dětských ergonomických židlí THERAPIA ENERGY MINI jsou charakteristické vysoce kvalitní terapeutické účinky pro zdravá záda. Moderní design v kombinaci s dokonalým nastavením a potřebnými funkcemi podporuje zdravé sezení dětí od 6 let, a to zejména u počítače. Nová mechanika FLEXI s integrovaným nastavením hloubky sedu umožňuje nastavit židli pro váhu od 30 do 90 kg. Jde tedy o unikátní rostoucí židli s bederní a svislou podporou zad. Je vybavena speciálním sedákem BODY s pružinami a výrazně odlehčenou přední hranou, která napomáhá správné pozici dítěte. Součástí příslušenství je synchronní polohovací mechanismus pro dynamické sezení. Kdispozici má navíc protiskluzovou podložku pro podložení nohou menších dětí. Cena: 9 948 Kč (varianta bez područek, černý plastový kříž), 10 788 Kč (2D PUR područky výškově nastavitelné a natáčecí, černý plastový kříž).

dětská židle-červeno modráŽidle THERAPIA MINI Nabízí unikátní řešení ochrany zad vašich dětí pomocí klinicky testovaných terapeutických zón a velkého rozsahu nastavení sedadla podle velikosti. MINI je doporučena pro děti od 6 let. Model je klinicky testován pro menší osoby (cca 110 – 165 cm výšky). Opěra má nastavitelnou bederní oporu, součástí vybavení je nový synchromechanismus FLEXI pro dynamické sezení s aretací polohy a rozšířeným rozsahem nastavení tuhosti. Nastavitelná je i hloubka sedu. Součástí je protiskluzová podložka na nohy pro menší děti. Cena: 6 960 Kč (bez područek, černý plastový kříž), 7 920 Kč (2D plastové područky – výškově stavitelné a stranově výklopné).

dětská židle-šedo oranžováPokud chcete židli, kterou mohou zdravě používat Vaše děti i Vy, vyberte si jedinečné konstrukční řešení rostoucích židlí MINI+. Má extrémní rozsah přizpůsobení velikosti postavy a stane se tak jedinou rostoucí židlí se skvělým ergonomickým komfortem pro celou rodinu. Je vhodná pro všechny typy postav ve výšce 130-190 cm.  Klinicky byla testována pro menší i velké osoby, děti i dospělé. Součástí vybavení je synchromechanismus PROFI pro dynamické sezení s aretací polohy a nastavením tuhosti, hloubka sedu je nastavitelná dvojitým posuvem. Cena: 7 560 Kč (varianta bezpodruček, plastový kříž černý), 8 520 Kč (plastové 3D područky, plastový kříž černý).dětská židle-zelená

Dětské židle s potahem z materiálu a barvě dle vlastního vkusu i další produkty značky THERAPIA  jsou k dispozici u vybraných prodejců nábytku (přehled k dispozici na www.prowork.cz). Další informace naleznete na www.therapia.cz.  

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz