Babinet.cz  /  Magazín  /  Zeptejte se mužů  /  Zeptejte se mužů

Zeptejte se mužů

7.7.2008 - Honza

Libuše se ptá:

Myslíte si,že je možný návrat muže k ženě,kterou opustil po dvacetiletém manželství pro o dvacet let mladší ženu? Děkuji.

Na takovou otázku nemůžete očekávat jednoznačnou odpověď. Především s ohledem k sobě, protože tohle rozhodnutí by Vás mohlo později taky pěkně mrzet. Nebo také ne, ale to je právě to. Pokud jste s partnerem v takovém stádiu, že o svém rozchodu i návratu můžete otevřeně komunikovat, jste na dobré cestě. Odpustila jste mu? Reálně by si dva takoví lidé měli ujasnit, proč jejich původní vztah nedopadnul dobře a proč nyní přemýšlí nad návratem k sobě. Jakou cenu pro ně ještě má jejich vztah nebo to, co z něho zbylo a zda dokáží jeden druhému zase začít důvěřovat. Dívám se na takovou situaci spíš skepticky, ale život se nedá žít podle nějakého návodu. Jestli si myslíte, že Vám to stojí za to, zkuste to. Zajeďte si třeba někam ven z města strávit společný víkend. Zkuste se občas nezávazně sejít. Zajděte do kina, do divadla nebo na skleničku. Nenechte se do ničeho tlačit a nečiňte ukvapená rozhodnutí. Sama si po čase uvědomíte, co opravdu chcete a zda-li je pro Vás návrat přínosem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz