Soutěž

Účastí v soutěži vyjadřujete souhlas s Pravidly soutěží v Klubu knihomolů.

Soutěž o 3 knihy Franze Kafky Amerika

Představte si, že před vás jednoho dne někdo postaví kufr s vašimi věcmi, do ruky vám vtiskne jízdenku do San Franciska a pošle vás, ať se staráte sami o sebe. Pokud chcete vědět, jak se v této situaci cítil šestnáctiletý Karel, pojďte si přečíst jeho příběh.

Jízdenka do San Franciska


Rodiče poslali šestnáctiletého Karla Rossmana do Ameriky. Chtěli se vyhnout pikantnímu skandálu – chlapce totiž svedla jejich služka. Pracovitého a čestného, nicméně i velmi naivního hocha na začátku ubytuje zámožný strýc. Brzy se nepohodnou, Karel dostane kufr, jízdenku do San Franciska a musí se začít protloukat životem na vlastní pěst. Podle některých odborníků je román Amerika nejlepší Kafkova kniha. Kromě typických popisů osamocení v absurdním a bezohledném světě v ní najdeme také nemalou dávku specifického situačního humoru, který není u tohoto autora příliš obvyklý.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Omega vám přinášíme soutěž,
ve které tři z vás mohou vyhrát knihu Amerika.


logoOmega

Správnou odpověď na soutěžní otázku hledejte v článku:
Vyhrajte Kafkovu knihu o cestě do Ameriky



Do soutěže bylo odesláno 956 tipů.

Kdo vyhrál?

bronec (956), svetlu (956), lvice (958)

Správná odpověď

Kdy se Franz Kafka začal učit česky?
Na základní škole.
Doporučení:
Share

Ceny v této soutěži

zobrazit info o knizeAmerika (Kafka, Franz)
Rodiče poslali šestnáctiletého Karla Rossmana do Ameriky. Chtěli se vyhnout pikantnímu skandálu – chlapce totiž svedla jejich služka. Pracovitého a čestného, nicméně i velmi naivního hocha na začátku ubytuje zámožný… více

Další soutěže najdete na stránkách partnerského portálu České soutěže.