Svět slov

Vyhledávání

Nejčtenější za rok

Moudrosti do hrsti

A dech se zastaví. Mne nejvíce děsí, že nebudu moci dýchat. Když je mi někdy těžko, tak si říkám: Ty hlupáčku, holka, vždyť dýcháš, vždyť můžeš dýchat. Je to požitek, jen si to stačit vždycky včas uvědomit. Pojď, zkusíme to spolu, chceš? Dýchat… nadechnout zhluboka, vzduch, cítíš? A myslet si při tom: Dýchám, dýchám, ještě dýchám… jsem boháč…
(Jan Otčenášek)

Kniha o józe


Venušanka
Kniha o józeTato soutěž probíhala do 19. 11. 2006.
Kdo by nestál o to být zdravý? Ke zdraví vede víc cest. Jednou z nich může být i jóga. Že nemáte podle čeho cvičit? Za týden už tomu bude jinak. Jeden či jedna z vás, která nejen že správně odpoví, ale bude mít i štěstí při losování, od nás dostane knihu Jóga od A do Z od Christine Brownové. Tohoto podrobného průvodce pozicemi a cviky vydalo nakladatelství Metafora.

Jóga nás učí návratu k sobě samým. Je to hledání vlastních limitů, rozšiřování hranic, schopnost uvolnit se a být sám sebou. Jde o to najít si čas a uvědomit si, kdo jste, protože jste na to ve víru uspěchaného života zapomněli. Z fyzického hlediska, tedy v běžném životě, nepřináší nevyrovnanost nic dobrého. S pocitem, jako byste se měli každou chvíli zhroutit, si nepřipadáte nijak zvlášť bezpečně ani příjemně.
Jedním z důvodů, proč jóga tak náhle a výrazně stoupla v oblibě, je fakt, že nám pomáhá k pocitu harmonie, celistvostia soběstačnosti. Tím,, že se v jogínských pozicích naučíte mnohé o energetickém centru svého těla, nacvičujete hledání svého středu v dalších oblastech života. Zvládání cviků je v podstatě tréninkem k lepšímu zvládání situací v běžném životě.


          

Soutěžní otázka zní: Ardha padma krounčásana v překladu znamená...

Správná odpověď na soutěžní otázku byla: a: Volavka v polovičním lotosu.

Výhercem soutěže se stává: EVISS
Zaujala vás tato soutěž a chcete ji doporučit?
Vzkaz:
  + odkaz na soutěž
na
e-mail:
 

 
Máte-li potíže s přihlašováním...
Zapomněl(a) jsem heslo, ale mám ověřenou e-mailovou adresu...
RSS
RSS
Venušanka v číslech:
• 6 619 dnů v provozu
• 4 940 článků
• 1 512 soutěží


Copyright © Venušanka od roku 2006 – magazín pro ženy, všechna práva vyhrazena



Dnes je 19.04.2024 a svátek má Rostislav