Téma týdne – budoucnost

Soutěž již skončila (7. 2. 2016 23.59).

Jaké to bude v budoucnosti? Co vynálezy? Jak to bude všechno fungovat? Chtěl(a) bys žít v budoucnosti, v jakém roce? Myslíš si, že bude v budoucnosti škola? Jak se budou léčit nemoci? Myslíš si, že tu budeme žít společně s Mimozemšťany? Nebo nás cizí civilizace zničí?

Téma týdne – budoucnost

Pokud chceš vyhrát tuto knihu, tak nám napiš pár veršů, jakkoliv dlouhou povídku nebo namaluj obrázek. Nezapomeň, že tvé příspěvky musí vystihovat toto téma týdne.

Své dílo pošli na *** soutěž již skončila *** a nezapomeň připojit své celé jméno a adresu, abychom Ti v případě výhry mohli odměnu zaslat.

VýherceVýhru získávají děti z Berouna, gratulujeme.

Příspěvky, které nám zasíláte

Co nás asi zítra čeká?
A co přijde za sto let?
Budeme jíst amarouny?
Budou krávy dávat med?

Zahradníci čokoládu
vysadí na zahrádky,
nikdo s nikým nikdy více
nepustí se do hádky.

Budou mít svou Evropu
naši vnuci, jejich děti?
Máme se bát nebo těšit?
Lepší je nic nevěděti.

Myšlenky filozofické
schovám do tmy do komína,
obejmu své nejmilejší,
dám si s nimi sklenku vína.

Co přijde, ať klidně přijde,
zítra večer, za rok ráno,
usmívám se, užívám si
a pro strach mám uděláno.

Pavla Jaklová

Budoucnost

Těžko si představit budoucnost, Naši předkové, kteří žili na počátku minulého století, by si těžko přestavili dobu počítačů a mobilů, když nebyla ani televize.

Ve válce bojoval muž proti muži obyčejnou puškou nebo používali děla. Auta jezdila velmi málo, nejvíce jezdilo povozů tažených koňmi nebo kravami.

My žijeme ve století techniky, která jde velkou rychlostí kupředu. Těžko si představit, co bude za 50 a více let. Možná budou lidé létat na dovoleno na Měsíc, mobily budou velmi malé a budou mít spoustu funkcí, školy budou bez učitelů, vyučovat budou roboti a počítače. Možná nebudou muset děti ani do školy a výuka bude jen virtuální a budou sledovat výuku doma. Auta budou velmi rychlá a plně automatická. Vlaky se budou pohybovat na vzduchových polštářích a jejich rychlost bude závratná. Toto všechno je teorie. Možná za 50,¨nebo více let nebude nic. Záleží jen na lidech, jak se zachovají k naší planetě, aby vydržela pro další generace.

Vladimíra Komendová

Autor:
Vydáno: