Téma týdne – televize

Soutěž již skončila (10. 4. 2016 23.59).

Máš nějaký oblíbený pořad? Tak nám z něj třeba namaluj nějakou postavu. Můžeš si i nějakou vymyslet a nebo přidat vymyšlený příběh. Také můžeš namalovat nějakou televizi budoucnosti.

Téma týdne – televize

Pokud chceš vyhrát tuto knihu, tak nám napiš pár veršů, jakkoliv dlouhou povídku nebo namaluj obrázek. Nezapomeň, že tvé příspěvky musí vystihovat toto téma týdne.

Své dílo pošli na *** soutěž již skončila *** a nezapomeň připojit své celé jméno a adresu, abychom Ti v případě výhry mohli odměnu zaslat.

Příspěvky, které nám zasíláte

Můj oblíbený Tv program

Můj oblíbený televizní program je Prima ZOOM. Na tomto programu se vysílají přírodopisné, historické, válečné a vesmírné programy.

Nejvíce mne baví přírodopisné filmy. Na Prima ZOOM se někdy dívám před spaním, když zrovna dávají film o zvířatech. Na ty se dívám rád, protože se vždycky dozvím něco nového o jejich životě. Jak se chovají v přírodě, čím se živí, jak obtížný je jejich chov v zajetí apod.

Jednou večer jsem se díval na příběh o deštném pralese. Film byl o paviánech a jejich životě v pralese. Byly tam také rostliny, z nichž nejvíce mne zaujala masožravá kytka, která měřila i tři metry. Tato květina se také živí i trusem malých zvířat. Z listu vypouští sladkou šťávu, na kterou láká zvířata. Ty olizují sladký nektar a při tom vylučují do kytky, která se tím živí. No, uznejte, že jste to nevěděli......

Když jsem druhý den přišel do školy a měli jsme hodinu zeměpisu, tak jsme psali křížovku na známky.... a dostal jsem jedničku, protože tam byly otázky o deštném pralese. A to jsem náhodou díky TV programu všechno věděl.

A závěr? Na Prima ZOOM se vyplatí dívat i pro dobré znalosti ve škole.

Matyáš Lejčar

TV strašák

Takže určitě všichni víme, co je to TV, ten kdo to neví, tak je to nejlepší věc, jakou svět poznal. Ale zajímalo by mě, jestli také tušíte, co takový ovladač od ní dokáže.

Jako každé obvyklé ráno v sobotu vstanu a jdu se připravit na celý den. Ten uběhne jako voda a je tu večet. O víkendu se vždy po osmé hodině na „něco“ koukám. Tentokrát to bylo ale jinak----

Sedla jsem si před tu kouzelnou bednu a dívám se na film. Najednou zhaslo světlo, nemám moc ráda tmu, a proto jsem se hrozně bála. Televize začala blikat a okolo mě se ozývaly strašlivé zvuky. Nevěděla jsem, co mám dělat. Jeden a ten samý hlas dokola a dokola opakoval: „Jsem televizní bubák a ty musíš sledovat Flinstounovi na Nově. Přepni to! Hned!“

Ten podivný lump byl nejspíše za skříní. V tu chvíli se začala televize hýbat. Někdo ji zapnul. Rychle jsem rozsvítila světlo a za tou hrací skříňkou se šklebil můj starší bratr Martin. Vtipálek!

Zrovna jsem se dívala na Ordinaci v růžové zahradě a on mě takto vystraší.

Doufám, že nikdo z vás nemá TV strašáka ….. jako já doma.

Tereza Šímová

Televize poskytne mi
mnoho informací,
ač nad nimi táta s mámou
někdy téměř zvrací.

V bedně bydlí Krteček,
Garfield nebo Ája s Fíkem,
ale když mám na výběr,
jdu na hřiště za Kubíkem.

Pavla Jaklová

Prší , prší celý den,
Televizi malujem,
kouzelnými barvami,
co dostali jsme od mámy.

Jezdí pěkně po kolečkách,
pátrá po zvědavých očkách,
otáčí se dokola
nebo na děti rovnou zavolá!

Umýt zoubky, ruce, líčka,
naposledy napít mlíčka,
a pak rovnou do postele,
pohádku si vybrat směle,
nemusíte mačkat nic,
stačí jenom název říct!

Verunka Hečová

Prasátko Bruno - největší špindíra

Představuji si, že Peppina má kromě bratříčka Toma ještě mladšího bráchu, který se jmenuje BRUNO. Bruno znamená italsky "snědý, opálený, tmavý". BRUNO má tmavší pleť, než celá rodina-je tmavě růžový a nejčastěji skáče do špinavých kaluží. Vyvádí pěkné vylomeniny-tatínkovi zacáká "omylem" auto, protože běží za kamarádem pejskem, mamince "vymaluje" bahnem kuchyň, takže může tatínek zase vymalovat. Moc toho nenamluví, na rozdíl od bratříčka Toma má ještě dudlík a neumí mluvit, ale všemu rozumí, i tomu, že dělá různé lumpačiny.

Jednou se učil BRUNO chodit a nechtěl si vzít na nohy nové botičky, a tak chodil venku v ponožkách, a pak doma skákal po koberci, tak museli rodiče koberec vyhodit. BRUNO nemá rád pořádek. Já mám pořádek rád, ale BRUNA chápu - je ještě hodně malý a má se co učit.

Tobiášek Vala, 4 roky

Matysek a Majdalenka to jsou nasi kamaradi.
Pobavi nas pribehami.
Maminka je vzdy nam precte na spani.
Pusinku a dobrou noc popreji nam!

Helena Humlova

Televizi mám rád-
vysílá studio Kamarád.
Jú a Hele skvělí jsou,
pohádky nám přinesou.
Muf nás trošku pozlobí,

Vladimíra Komendová

Autor:
Vydáno: