Soutěž

Účastí v soutěži vyjadřujete souhlas s Pravidly soutěží v Klubu knihomolů.

Soutěž o 2 romány Já se vrátím

Mnoho let byla minulost zamčená ve staré truhle, kterou je však na čase otevřít. Křehká dohoda matky a syna totiž právě to obnáší. Syn smí sepsat matčin životní příběh výměnou za to, že její život pomůže ukončit. Dodrží oba svůj slib?

Směsice pravdy a lží


Podivínská matka, po lásce prahnoucí syn a touha lehce umřít.

Po letech chladu a odmítání se osmadevadesátiletá matka otevře svému synovi romanopisci. Dovolí mu, aby sepsal její životní příběh – pod podmínkou, že jí pomůže k odchodu. Dodrží oba svůj slib? A mohou si důvěřovat?

Kdo je vlastně ta svérázná žena zamykající minulost do staré truhly? Jako selská dcerka brabantského statkáře se ke zděšení své protestantské rodiny provdala za indonéského vojáka koloniální armády a odjela s ním na druhý konec světa. Po válce se do Nizozemska vrátila – bez manžela, zato se třemi dcerami a bez prostředků, těhotná s novým mužem a poznamenaná léty utrpení v japonském koncentračním táboře. Válka ji ovšem pronásledovat nepřestala, vtělila se do šílenství jejího muže, spisovatelova otce. Teprve dědictví po zámožné tetě jí dalo naději na nový, lepší život.

Vzájemná jízlivost, bizarní monology, zamlčená tajemství. Syn zoufalý z nepřehledné směsice pravdy a lží nad matkou čas od času láme hůl. Ale stejně se k ní vždy znovu vrací… Román Já se vrátím je tragikomedií o odtažité, leč fascinující matce, po lásce toužícím synovi a napínavé hře, kterou spolu hrají.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž,
ve které dva z vás mohou vyhrát knihu Já se vrátím.



Správnou odpověď na soutěžní otázku hledejte v článku:
Získejte tragikomedii o podivném vztahu matky a syna



Do soutěže bylo odesláno 1368 tipů.

Kdo vyhrál?

jcerny (1368), kocik (1368)

Správná odpověď

Jak se jmenovala autobiografická kniha, kterou Adriaan van Dis napsal?
Indické duny
Doporučení:
Share

Ceny v této soutěži

zobrazit info o knizeJá se vrátím (Dis, Adriaan van )
Po letech chladu a odmítání se matka otevře svému synovi romanopisci. Dovolí mu, aby sepsal její životní příběh, pod podmínkou, že jí pomůže k snadnému odchodu. Dodrží oba svůj slib? Mohou… více

Další soutěže najdete na stránkách partnerského portálu České soutěže.