Soutěž

Účastí v soutěži vyjadřujete souhlas s Pravidly soutěží v Klubu knihomolů.

Soutěž o 3 různé knihy plné rad pro dokonalé fotky

V dnešní době digitálních fotoaparátů fotí kdekdo. Pokud je focení i vaším koníčkem a chcete mít krásné vzpomínky, přiučte se něco o technice. Uvidíte, že vaše fotografie rázem všechny okouzlí. Nevěříte? Tak to vyzkoušejte s některou ze zmíněných publikací.

Kompendium portrétní fotografie – Nepostradatelný průvodce fotografa


kompendium-portretni-fotografie-obalkaSvětlo a svícení, kompozice, práce v ateliéru i mimo něj, fotografická výbava a mnoho dalšího pro fotografování portrétů – to je obsahem této knihy.

Tato kniha prochází postupně všechny aspekty portrétní fotografie a samozřejmě nechybí ani část věnovaná počítačovému zpracování a úpravám snímků a dvě kapitoly se zabývají prostředím, ve kterém portrét vzniká.

Kniha je vhodná pro všechny úrovně fotografů včetně naprostých začátečníků.

100% dítě – Průvodce fotografováním dětí


S knihou profesionální fotografky Allison Tyler Jones se naučíte zachytit na fotografii skutečné dítě. Ne objekt pečlivě připravený na fotografování, vydrhnutý a vzorně oblečený, ale dítě s jeho radostmi i starostmi, s jeho pohledem na svět, vztahy se sourozenci i rodiči.

V knize samozřejmě nechybí fotografická technika, ale i techniky navazování vztahu s dítětem nebo s celou skupinou dětí. Nevyhýbá se však ani pokročilým fotografickým tématům, jako je používání studiových světel nebo systémových blesků, a to způsobem, který je snadno stravitelný i pro začínající fotografy.

Naučte se fotografovat dobře – Kompozice


Bryan Peterson provádí čtenáře úskalím fotografické kompozice a jejími pravidly bez zbytečného teoretizování, ale zato s množstvím jasných a působivých fotografií. Tak jako v předchozích knihách staví Peterson především na snímcích, které v řadě případů zahrnují i ukázku postupu fotografova přemýšlení a hledání – oblíbené ukázky před a po.

Pravidla kompozice však nelze chápat jako dogma a poslední kapitola se proto věnuje případům kdy a jak pravidla porušovat. Kniha je především díky svému jasnému a srozumitelnému výkladu vhodná zejména pro začínající a mírně pokročilé fotografy, kteří hledají cestu k lepší fotografii.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Zoner Press vám přinášíme soutěž,
ve které tři z vás mohou vyhrát jednu z knih
Kompendium portrétní fotografie, 100% dítě
a Naučte se fotografovat dobře – Kompozice.



Správnou odpověď na soutěžní otázku hledejte v článku:
Zahrajte si o užitečné rádce pro fotografy



Do soutěže bylo odesláno 922 tipů.

Kdo vyhrál?

Anicka59 (922, Naučte se fotografovat dobře – Kompozice), Milka98 (922, Kompendium portrétní fotografie – Nepostradatelný průvodce fotografa), Myska.Kl (922, 100% dítě – Průvodce fotografováním dětí)

Správná odpověď

Která z knih je na českém trhu nejnovější?
100% dítě
Doporučení:
Share

Ceny v této soutěži

zobrazit info o knizeKompendium portrétní fotografie (Jenkinson, Mark)
Nepostradatelný průvodce fotografa
Světlo a svícení, kompozice, práce v ateliéru i mimo něj, fotografická výbava a mnoho dalšího pro fotografování portrétů – to je obsahem této knihy. Portrétní fotografie je žánr, se kterým… více

zobrazit info o knize100% dítě (Jones , Allison Tyler)
Průvodce fotografováním dětí
Fotografovat děti může být zábava na celý život, nebo otrava na několik hodin. S knihou profesionální fotografky Allison Tyler Jones se ale určitě nudit nebudete. V celé řadě knih o fotografování… více

zobrazit info o knizeNaučte se fotografovat dobře - Kompozice (Peterson, Bryan)
Jak vidět a fotografovat působivé snímky
Bryan Peterson provádí čtenáře úskalím fotografické kompozice a jejími pravidly svým typickým způsobem: bez zbytečného teoretizování, s minimem složitých formulací, ale zato s množstvím jasných a působivých fotografií. Tak jako… více

Další soutěže najdete na stránkách partnerského portálu České soutěže.