Soutěž

Účastí v soutěži vyjadřujete souhlas s Pravidly soutěží v Klubu knihomolů.

Soutěž o 3 knihy ze syrské válečné zóny

Válečný konflikt v Sýrii mezi Kurdy a organizací, která si říká Islámský stát, zuří už několik let. Městu Kobaní se jako prvnímu podařilo osvobodit ze spárů teroristů a právě sem se vydaly i dvě české reportérky, jejichž knihy o Kobaní můžete vyhrát.

Islámskému státu na dostřel


Válka, Islámský stát, únos, mučení, vraždění, oranžový hábit, znásilnění, bombardování, uprchlíci… a strach. To jsou slova, která vytanou na mysli asi každému ve spojení se syrským konfliktem. A napadala i novinářky Lenku Klicperovou a Markétu Kutilovou, když si začaly pohrávat s nápadem odjet do Sýrie s cílem dostat se až do Kobaní. Města, jež se stalo Stalingradem Blízkého východu, města, jež se jako první dokázalo dostat ze spárů teroristů z Islámského státu.

Byly první české novinářky, které Kobaní navštívily od dobytí města, a ve své knize doprovázené sugestivními fotografiemi líčí příběhy statečných, nezlomných lidí žijících v troskách svých domů či bojujících na frontě nedaleko pozic Islámského státu.

Zasvěcený doslov politologa Tomáše Kaválka zasazuje text do širšího kontextu.

Část z výtěžku z prodaných výtisků bude zaslána na konto SOS Kobaní, jež autorky založily.

Islámskému státu na dostřel II


Pokračování úspěšné knihy Islámskému státu na dostřel II líčí dramatické zážitky uznávaných reportérek Lenky Klicperové a Markéty Kutilové z fronty a ze syrského města Kobaní, které pomalu povstává z ruin.

Autorky se v poslední době dvakrát vypravily na kurdská území v Sýrii, aby zdokumentovaly dění v této oblasti, postižené již více než pět let trvajícím válečným konfliktem. Jako první české novinářky se dostaly až do Kobaní, města, které se stalo symbolem statečného boje Kurdů proti Islámskému státu.

Kniha popisuje druhou cestu a navázala na jejich předchozí novinářskou práci. Po návratu z první cesty založily autorky veřejnou sbírku SOS Kobaní na pomoc lidem ve válkou rozvráceném a totálně zničeném kurdském městě.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž,
ve které tři z vás mohou vyhrát jednu z knih
Islámskému státu na dostřel a Islámskému státu na dostřel II.



Správnou odpověď na soutěžní otázku hledejte v článku:
Zasoutěžte si o pohled na válkou pustošenou Sýrii



Do soutěže bylo odesláno 701 tipů.

Kdo vyhrál?

00Marie99 (701, Islámskému státu na dostřel I.), dargen (701, Islámskému státu na dostřel I.), peta03 (701, Islámskému státu na dostřel I.)

Správná odpověď

Ve kterém roce se uskutečnila druhá cesta autorek do Kobaní?
2016
Doporučení:
Share

Ceny v této soutěži

zobrazit info o knizeIslámskému státu na dostřel (Klicperová, Lenka – Kutilová, Markéta)
Válka, Islámský stát, únos, mučení, vraždění, oranžový hábit, znásilnění, bombardování, uprchlíci... a strach. To jsou slova, která vytanou na mysli asi každému ve spojení se syrským konfliktem. A napadala i… více

zobrazit info o knizeIslámskému státu na dostřel II (Klicperová, Lenka – Kutilová, Markéta)
Pokračování úspěšné knihy Islámskému státu na dostřel II líčí dramatické zážitky uznávaných reportérek Lenky Klicperové a Markéty Kutilové z fronty a ze syrského města Kobaní, které pomalu povstává z ruin.… více

Další soutěže najdete na stránkách partnerského portálu České soutěže.