Logo regionálního portálu velkobitessko.cz

Regionální zpravodajství

SOUTĚŽ: Na hradě Veveří se bude grilovat ve velkém. Soutěžte o vstupenky!

Pavel Pichler, Svatojánský festival grilování
sobota 10.6.2017 | aktualizováno 3.7.2017

Ilustrační foto
Autor: stock.xchng

sobotu 24. června se na hradě Veveří bude od samého rána až do pozdního večera konat magický Svatojánský festival grilování. Na akci se spojí tradiční svatojánské zvyky našich předků se stále více oblíbenějším grilováním, zábavou pro malé i velké, muzikou a pořádným hodováním. Na své si přijdou rodiny s dětmi, zamilované páry, ale i jednotlivci. „Na Svatojánském festivalu grilování vzkřísíme dávné rituály, ale naučíme také třeba to, jak si správně ugrilovat jakýkoliv steak,“ říká Pavel Pichler, spoluorganizátor akce.


Zní to lákavě? Už se vám sbíhají sliny? A co takhle jít na tuto skvělou akci úplně zadarmo?


Stačí správně zodpovědět jednoduchou otázku a můžete se zapojit do soutěže o 10×2 vstupenky na Svatojánský festival grilování!

 

Soutěžní otázka:

Jaká kuchařská celebrita navšítí letošní Svatojánský festival grilování?

a) Roman Paulus

b) Pavel Sapík

c) Petr Erin Kováč

 

Své odpovědi spolu s telefonním číslem posílejte do 16.6.2017 24:00 hod. na e-mailovou adresu soutez@regionybrnenska.cz

 

Nápovědu hledejte na www.svatojansky-festival.cz


A na co všechno se můžete těšit?

Návštěvníky přivítají kromě keltské muziky i kouzelné bytosti – víly a elfové. V tajemnou bytost se bude moci proměnit také každý příchozí, stačí si rozmyslet, čím se stát, a upravit si svou vlastní masku, která bude připravena na místě.

Na Svatojánském festivalu naleznete zkušené bylinkářky i devatero čarovných bylin, s jejichž pomocí budeme vyrábět vlastnoruční kosmetiku. Svatojánský oheň rozděláme z devatero dřev a grilovat na něm budeme devatero druhů masa. Těšit se můžete na steaky z vyzrálého hovězího, krůtí, jehněčí na rožni, sele na rožni, ryby, mletá masa a další. A k tomu vše, co si umíte představit – rozmanité omáčky, bohaté přílohy, šťavnatou zeleninku nebo čerstvě upečený domácí chléb. „Pozvali jsme nejen odborníky na bylinky, ale také samotné grilování. Návštěvníci se od profesionálů dozví, jak vybrat na gril to správné maso, jak jej správně naložit i jak jej dlouho nechat na grilu, zkrátka vše, co potřebujete vědět pro ten nejlepší výsledek,“ doplňuje Pichler. V rámci festivalu proběhne také mezinárodní soutěž o přípravu grilovaných specialit na čas. Vyhodnocení provede odborná porota a to, zda vybrala správně, posoudí návštěvníci v průběhu veřejné ochutnávky.

Majestátní Hrad Veveří se tyčí na skále, a proto o poklady v tento magický čas nebude nouze. Stačí pozorně hledat zlaté kapradí, které napoví, kde se tajemný poklad ukrývá, a poté si jen svůj úlovek odnést domů.

Svatojánský festival grilování proběhne 24. června od 9:30 do 21:30. Celodenní vstupné je 120 Kč, snížené vstupné je 100 Kč.

Mediálním parnerem festivalu jsou RegionyBrnenska.cz

grilování

TOP
Flexipal a.s. nabízí práci na pozici Speditér / Dispečer v obci Křoví

Speditér / Dispečer

Flexipal a.s. Křoví nabízí volné pracovní místo na plný úvazek (HPP). Pro uchazeče se středoškolským vzděláním s maturitou. ➤ Flexipal, dynamicky rostoucí, mezinárodní společnost, zabývající se zpracováním dřeva, výrobou a…

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama