Soutěž

Účastí v soutěži vyjadřujete souhlas s Pravidly soutěží v Klubu knihomolů.

Soutěž o 2 romány Doupě

S mnoha lidmi se v životě na okamžik sejdeme, aby se potom naše cesty opět rozešly. A právě to se stane i hrdinkám románu, jehož autorkou je Jakuba Katalpa. Přečtěte si příběhy tří žen a zjistěte, jak jejich život ovlivnila návštěva stověžaté Prahy.

Lidské osudy protínající se v Praze


Květa je po manželově smrti sužována pocitem samoty a neužitečnosti. Ve sklepě svého domu proto vybuduje malou místnost – doupě – a čeká na návštěvníka, kterého by do ní mohla zavřít a jemuž by mohla vyprávět svůj životní příběh.

Zatímco Květa opečovává svého vězně, v Americe umírá na rakovinu Akiko Ikedaová. Dochází sice na chemoterapii, ta však nezabírá a její manžel postupně ztrácí víru v manželčino uzdravení.

Hoang Thi Anhová opouští rodný Vietnam a vydává se na dalekou cestu do Prahy, aby pomohla své dceři s vedením domácnosti a malého obchodu. Naráží při tom na odcizení, nejen kulturní, ale také rodinné a generační.

Jakkoliv jsou cesty protagonistů zprvu mimoběžné, v jednom okamžiku se protnou v Praze, aby pak nadále pokračovaly vlastním směrem. Všechny tři příběhy tak představují míjení, nedorozumění i paralelnost lidských osudů.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž,
ve které dva z vás mohou vyhrát knihu Doupě.



Správnou odpověď na soutěžní otázku hledejte v článku:
Získejte propracovaný román ze současnosti



Do soutěže bylo odesláno 1543tipů.

Kdo vyhrál?

Pegas (1544), ekov (1544)

Správná odpověď

Jak se jmenoval Květin manžel?
Jiří.
Doporučení:
Share

Ceny v této soutěži

zobrazit info o knizeDoupě (Katalpa, Jakuba)
Po mimořádně úspěšném románu Němci přichází Jakuba Katalpa s propracovaným mnohovrstevnatým románem ze současnosti. Květa je po manželově smrti sužována pocitem samoty a neužitečnosti. Ve sklepě svého domu proto vybuduje malou… více

Další soutěže najdete na stránkách partnerského portálu České soutěže.