Soutěž

Účastí v soutěži vyjadřujete souhlas s Pravidly soutěží v Klubu knihomolů.

Soutěž o 5 naučných knih Les – návod k použití

Myslíte si, že lesy ve svém okolí znáte opravdu dobře? Průvodce Petera Wohllebena vás možná přesvědčí o opaku a vy díky němu zjistíte mnoho nových zajímavých informací nejen o stromech, ale také o zvířatech a plodech, které si v lese můžete nasbírat.

Užijte si les naplno


Peter Wohlleben představuje jednotlivé stromy a jak je od sebe rozeznat, jak stopovat a pozorovat zvířata, jak se vhodně obléci, jak si zajistit dřevo, čeho se bát a nebát či kde se schovat. Že už jste byli v lese tisíckrát a průvodce nebylo zapotřebí? Stačí se na chvíli začíst a cesta do lesa se znovu změní v dobrodružství, na která jste možná dávno zapomněli nebo jste ještě neobjevili.

V knize se dočtete, jak se orientovat v lese i bez kompasu nebo GPS navigace a které bobule, houby, listy a výhonky se dají sbírat, trhat a konzumovat. Najdete v ní odpovědi i na další otázky: Kde můžete stanovat, zakládat oheň a grilovat? Jak správně rozlišíte stopy zvířat, kdy a kde lze nejlépe pozorovat divokou zvěř? Jak se zcela přirozeným způsobem chránit před komáry, lesními mravenci a klíšťaty? Co se dá zažít v lese s dětmi a co v noci, kterou v přírodě strávíte sami? Jak se z únorových, květnových, srpnových a listopadových toulek lesem stane neopakovatelný zážitek?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Kazda vám přinášíme soutěž,
ve které pět z vás může vyhrát knihu Les – návod k použití.


kazda-logo

Správnou odpověď na soutěžní otázku hledejte v článku:
Získejte knihu, se kterou se v lese neztratíte



Do soutěže bylo odesláno 1298 tipů.

Kdo vyhrál?

olly (1298), Miloslava (1298), SONIKA (1298), alena5 (1298), 135evik (1299)

Správná odpověď

Který ze stromů upadá v noci do spánku?
Bříza.
Doporučení:
Share

Ceny v této soutěži

zobrazit info o knizeLes – návod k použití (Wohlleben, Peter)
Peter Wohlleben představuje jednotlivé stromy a jak je od sebe rozeznat, jak stopovat a pozorovat zvířata, jak se vhodně obléci, jak si zajistit dřevo, čeho se bát a nebát či… více

Další soutěže najdete na stránkách partnerského portálu České soutěže.