Soutěž

Účastí v soutěži vyjadřujete souhlas s Pravidly soutěží v Klubu knihomolů.

Soutěž o 3 romány Tisíc bělošek

May Doddová patřila mezi „ztracené“ ženy, které se americké vládě hodily pro plán na výměnu tisíce žen za koně. Proč vůbec takový návrh kdy padnul a jak by to dopadlo, kdyby byl uskutečněn, to si přečtěte v humorném a ironickém románu.

Neobvyklá výměna


Píše se rok 1875. Americká vláda a kmen čejenských indiánů vytvořily plán na výměnu tisíce bělošských žen za tisíc koní. Děti vzniklé z těchto svazků měly být prvním krokem v budoucí integraci indiánů do americké bílé společnosti. Protože nebylo možné do programu zapojit počestné Američanky, vláda se zaměřila na „ztracené“ ženy – chovanky ústavů pro choromyslné, kriminálnice, prostitutky a další, jejichž vyslání k divochům se jí zdálo přijatelné.

Do rukou se nám dostává deník May Doddové, která v něm s ironií a humorem popisuje své zážitky spojené s pestrou skupinou žen zapojených do programu a jejich osudy poté, co jsou provdány za indiány.

Jim Fergus zde vytváří fascinující obraz „co by se stalo, kdyby“ – návrh na výměnu žen za koně skutečně existoval, ale nikdy se neuskutečnil.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Garamond vám přinášíme soutěž,
ve které tři z vás mohou vyhrát knihu Tisíc bělošek.



Správnou odpověď na soutěžní otázku hledejte v článku:
Zasoutěžte si o deník ženy provdané za indiána



Do soutěže bylo odesláno 1137 tipů.

Pro současné hlasování z několika účtů na jedné IP adrese jsme byli nuceni vyřadit některé soutěžící. Prosím, dodržujte Pravidla soutěží!

Kdo vyhrál?

Martinose (1138), pelda (1139), Zlato (1139)

Správná odpověď

Vyberte jediné nepravdivé tvrzení?
Román Tisíc bělošek vyšel nejprve ve francouzštině.
Doporučení:
Share

Ceny v této soutěži

zobrazit info o knizeTisíc bělošek (Fergus, Jim)
Píše se rok 1875. Americká vláda a kmen čejenských indiánů vytvořily plán na výměnu tisíce bělošských žen za tisíc koní. Děti vzniklé z těchto svazků měly být prvním krokem v… více

Další soutěže najdete na stránkách partnerského portálu České soutěže.