Soutěž

Účastí v soutěži vyjadřujete souhlas s Pravidly soutěží v Klubu knihomolů.

Soutěž o dva komplety: kniha Vaše Dana Medřická, DVD Kočičí hra a kalendář 2018

Dana Medřická je nezapomenutelnou herečkou, která byla mezi diváky vždy oblíbená díky prožitku, který vkládala do svých rolí. Pokud i vy patříte mezi její fanoušky, jistě oceníte balíček cen, o který si můžete zahrát v naší soutěži.

Vzpomínky na Danu Medřickou


Dana Medřická vytvořila na jevištích, ve filmech, v rozhlasu a televizi na sta dramatických postav. Role, do nichž vložila kus vlastního života a mimořádný prožitek, který divák vycítil. Vznikla vzácná „zpětná vazba“, dojem, že herečka oslovuje právě jeho a on má potřebu jí za to poděkovat, svěřit se se svými starostmi, zkrátka reagovat. Svědčí o tom desítky soukromých dopisů, jež Dana Medřická od neznámých lidí dostávala a bylo-li vhodné, i na ně odpovídala.

Je zvláštní, že teprve nyní, poprvé, vychází tato kniha – vzpomínka. Otevírá ji vlastní vyprávění umělkyně, přibližující její dětství, dospívání a počáteční angažmá v Brně, Plzni, pak v pražské Uranii. Psala je jako úvodní kapitoly své chystané knihy, již však nestihla dokončit – zůstala torzem.

Svazek uzavírá rovněž svědectví osobní – jejího syna Václava Vydry nejml., třetího pokračovatele tradice slavného hereckého rodu. Mezi nimi jsou kapitoly sestavené divadelní kritičkou Bohumilou Spisarovou z rozličných dokumentů, kritik, deníků. Plasticky z nich vystupuje osobnost Dany Medřické, herečky, která skutečně byla „naše“.
Společně s knihou je tento komplet doplněn o DVD „Kočičí hra“ a stolním kalendářem.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž,
ve které dva z vás mohou vyhrát
knihu Vaše Dana Medřická, DVD Kočičí hra a kalendář 2018.


logo-Knihcentrum

Správnou odpověď na soutěžní otázku hledejte v článku:
Získejte balíček cen s Danou Medřickou v hlavní roli



Do soutěže bylo odesláno 749 tipů.

Kdo vyhrál?

ilasan (751), humhejova (752)

Správná odpověď

Jakou roli hrála Dana Medřická ve inscenaci Kočičí hra?
Erži Orbánová.
Doporučení:
Share

Ceny v této soutěži

zobrazit info o knizeVaše Dana Medřická + DVD + kalendář 2018 ( Spisarová, Bohumila - Vydra, Václav)
Komplet 3ks
Dana Medřická vytvořila na jevištích, ve filmech, v rozhlasu a televizi na sta dramatických postav. V trvalé paměti obecenstva zůstala především její divadelní a filmová Slávka Hlubinová, Líza z… více

Další soutěže najdete na stránkách partnerského portálu České soutěže.