Soutěž

Účastí v soutěži vyjadřujete souhlas s Pravidly soutěží v Klubu knihomolů.

Soutěž o 2 romány Nejlepší pro všechny

Stěhování z Prahy na venkov k babičce bere Viktor jako zradu, zatímco jeho maminka Hana v něm vidí nejlepší řešení problémů, které s desetiletým průšvihářem má. Ale sžívání dvou rozdílných generací rozhodně nebude bezproblémové.

Nelehké sžívání s venkovem


Jak můžeme vědět, co je pro ostatní nejlepší, když sami neumíme být šťastní?

Desetiletý průšvihář Viktor žije v Praze s matkou, divadelní herečkou, která si s jeho výchovou ani s vlastním životem příliš neví rady. Když potom Hana dostává nabídku na natáčení seriálu, bere ji jako příležitost, jak své problémy vyřešit. Přestěhuje Viktora k babičce na venkov a namlouvá si, že pro něj bude nejlepší, když změní prostředí, a pro její matku zase to, že nebude sama.

Viktor se ale cítí zrazený a zoufalý tím více, že rázná babička má jasnou představu o tom, jak by měl život všech kolem ní vypadat. Román sleduje jeho dramatické sžívání s venkovem i osud babičky, která si vedle něj začíná uvědomovat neodvratně přicházející stáří.

Petra Soukupová ve své vrcholné formě znovu ukazuje, jak bravurně dokáže zachytit vyhrocené rodinné vztahy a prožívání dětského hrdiny v okamžiku, kdy si uvědomuje svou bezmoc ve světě dospělých. A také bezmoc dospělých vůči svým vlastním představám o štěstí.

Jedna z důležitých událostí, kterou Viktor na venkově prožije, pak tvoří příběh souběžně vydávané dětské knihy Petry Soukupové Kdo zabil Snížka?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž,
ve které dva z vás mohou vyhrát knihu Nejlepší pro všechny.



Správnou odpověď na soutěžní otázku hledejte v článku:
Zasoutěžte si o román o zradě a bezmoci



Do soutěže bylo odesláno 2054 tipů.

Kdo vyhrál?

pekyna (2054), klekipetra (2055)

Správná odpověď

Kde žije Viktorova babička?
V Rybné.
Doporučení:
Share

Ceny v této soutěži

zobrazit info o knizeNejlepší pro všechny (Soukupová, Petra)
Jak můžeme vědět, co je pro ostatní nejlepší, když sami neumíme být šťastní? Desetiletý průšvihář Viktor žije v Praze s matkou, divadelní herečkou, která si s jeho výchovou ani s vlastním… více

Další soutěže najdete na stránkách partnerského portálu České soutěže.