[Soutěž] 7 tipů jak přežít těhotenství v létě

Rubrika: Soutěže, Těhotenství

Léto je v plném proudu, sluníčko pálí a my bychom svůj čas nejraději trávili ponoření ve vodě. Jinak na tom nejsou ani nastávající maminky, kterým léto dává zabrat ještě o něco více. I když se to nezdá, být těhotná v létě má i své výhody.

Teď si maminky možná říkají, že by je zajímalo, jaké. Je vedro, mají několik kilo navíc, hůř se jim dýchá, trápí je otoky nohou, špatně se jim spí, …

Slunečné počasí nám ale zlepšuje náladu, potíže dokážeme řešit s větším nadhledem. Uznejte, že když je sychravo a šedo, i drobnosti mohou znamenat neřešitelný problém. Další velkou výhodou těhotenství v létě, který potěší i Vaši peněženku, je šatník. Nemusíte si pořizovat tolik nového oblečení.

Jak přežít úmorná vedra?

Dodržujte pitný režim

V létě je třeba dodržovat pitný režim opravdu důsledně a nastávajících maminek to platí dvojnásob. Snadno může dojít k přehřátí organismu a dehydrataci. To neudělá dobře ani Vám ani miminku. Pijte dostatek vody, ovocných čajů a třeba i ovocných šťáv.

Cítíte se unavená? Zkuste únavu zahnat minerálkou a doplnit do svého těla potřebné minerály.

Pozor na sluníčko

Pokožka těhotných je hodně vnímavá a snadno může dojít ke spálení. Po dobu těhotenství je lepší se nevystavovat přímým slunečním paprskům. Vyhledejte si spíš stinné místo a odpočívejte tam. Bude se Vám i lépe dýchat, než na přímém sluníčku.

Pestrá strava

Léto je skvělé. K dispozici máte pestrou stravu, dostatek ovoce a zeleniny. To Vám poskytne nejen potřebné vitamíny a živiny, ale také Vás příjemně osvěží. Snažte se jíst spíše lehčí jídla, vyhněte se těžkým tučným jídlům.

Oblečení

Volte spíše volnější a lehčí oblečení z přírodních materiálů. Vybírejte spíše světlé barvy, které sluneční paprsky odrážejí.

Plánujte!

Potřebujete si jít něco zařídit? Zajít do obchodu? K lékaři? Snažte se všechny tyto aktivity naplánovat na ráno. Sluníčko ještě nebude tolik pálit.

Nevzdávejte se pohybu

I když se cítíte neohrabaná, zajděte si na procházku. Ideálně ráno nebo ve večerních hodinách, kdy už není takové teplo. A pár temp v bazénu Vám také neublíží. Ale pozor – dejte přednost spíše místům, kde je voda pravidelně kontrolována a upravována. Přírodní koupaliště nejsou pro těhulky příliš vhodná. Pokud si kvalitou vody nejste jistá (a platí to i pro bazény a akvaparky), použijte koupací probiotický tampon.

Bolavé a oteklé nohy

To je problém většiny těhotných žen. Šťastná ta žena, která se s nimi nesetkala. Ulevit Vám může chladná koupel nohou. A když odpočíváte, hoďte nožky do zvýšené polohy.

Zpestřete si léto soutěží 😉

A ke všem těm výhodám ještě přidáváme soutěž. Zahrajte si s námi o balíček od Weledy, který obsahuje:

  • Weleda Těhotenský pěstící olej
  • Weleda čaj pro kojící ženy
  • Weleda Měsíčkovou kojeneckou koupel

Vyhrajte balíček Weleda pro těhotné maminky

Sponzor soutěže: Pilulka.cz
Termín: 9.7.2018 - 29.7.2018

Kdo vyhrál?

M. Šimon (879)

Počet soutěžících: 333
Počet odeslaných tipů: 879

Správná odpověď

1. Co se v článku doporučuje těhotným ženám při koupání na přírodním koupališti?
    C) probiotický tampon

Hodně štěstí v soutěži!

Držíme palce, ať se vám při soutěžení daří. Zde je pár tipů, jak svoji šanci na výhru zvýšit:

  1. Vyhrává přesný nebo nejbližší vyšší tip, sledujte proto e-maily s upozorněním na překonání vašich tipů. S překonaným tipem už vyhrát nemůžete.
  2. Netipujte zpočátku moc vysoko, abyste mohli sledovat, jakým tempem tipy v soutěži přibývají.
  3. Jakmile se zapojíte do soutěže, zkontrolujte svoji e-mailovou schránku, najdete v ní svůj speciální odkaz, jehož prostřednictvím můžete jednou denně svůj tip upravit. Pokud e-mail potvrzující vaši účast v soutěži nedorazí do 30 minut, prohledejte složky Hromadné (na Seznamu), nebo Promo (v Gmailu), případně Spam. Až zprávu najdete, přetáhněte si ji do doručené pošty, abyste nepropásli upozornění.
  4. Přímo zde můžete sledovat, jak dopadl váš tip při pravidelné kontrole.
  5. Podívejte se na vyhodnocené soutěže, abyste měli představu, jaké počty tipů jsou reálné.

A teď už s chutí do soutěžení 🙂

Napsal/a: Pilulka.cz

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist