Soutěž

Účastí v soutěži vyjadřujete souhlas s Pravidly soutěží v Klubu knihomolů.

Soutěž o 1 stažení audioknihy Terror

Že expedice lodí Erebus a Terror skončila tragicky víme, ale do dnes je známo pouze minimum faktů o tom, co se tehdy skutečně stalo. Zaposlouchejte se do románu, který nabízí verzi kapitána Francise Croziera a několika dalších námořníků.

Průzkumníci polapení v ledové pasti


Tohle místo nás chce zabít!

Erebus a Terror. Dvě lodě britského královského námořnictva, které se roku 1845 vydaly hledat tzv. severozápadní cestu – tedy způsob, jak obeplout Ameriku od severu a dostat se mezi Kanadskými arktickými ostrovy z Atlantiku do Pacifiku. Z dějin už víme, že Franklinova expedice skončila tragicky, ale co se vlastně stalo?

Svou verzi událostí líčí druhý kapitán Crozier, velící na lodi Terror, a několik dalších účastníků výpravy. V mozaice výpovědí, proložené retrospektivními pasážemi, se vyjevují osudy námořníků, kteří uvázli v arktické ledové pasti, docházejí jim potraviny, sužují je kurděje i jiné choroby, a navíc je pronásleduje tajemný netvor z inuitských mýtů.

Dramatický příběh boje o přežití je vystavěn na půdorysu dostupných historických faktů, zároveň je však barvitě zprostředkován skrze perspektivu posádky, pro níž cesta za dobrodružstvím postupně nabývá nečekaně děsivých rozměrů.

Ve spolupráci s vydavatelstvím OneHotBook vám přinášíme soutěž,
ve které jeden z vás může vyhrát stažitelnou nahrávku audioknihy Terror.



Správnou odpověď na soutěžní otázku hledejte v článku:
Zasoutěžte si o příběh inspirovaný osudem lodi Terror


Ceny do soutěže poskytlo vydavatelství OneHotBook prostřednictvím portálu Audiolibrix.

Do soutěže bylo odesláno 578 tipů.

Kdo vyhrál?

Myska.Kl (578)

Správná odpověď

Který z románů napsal Dan Simmons jako první?
Píseň Kálí.
Doporučení:
Share

Ceny v této soutěži

zobrazit info o knizeTerror (Simmons, Dan)
Audiokniha
Tohle místo nás chce zabít! Erebus a Terror. Dvě lodě britského královského námořnictva, které se roku 1845 vydaly hledat tzv. severozápadní cestu – tedy způsob, jak obeplout Ameriku od severu a… více

Další soutěže najdete na stránkách partnerského portálu České soutěže.