Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Deštivo, ve vyšších polohách trvalé sněžení a na Moravě i zabouří

Pošlete bouřkovou fotografii z letošního roku a vyhrajte oblíbený tablet

Již v červnu se u nás během tropických teplot vyskytovaly velmi silné bouřky i s kroupami přes 5 cm. V posledních dnech naopak škody působily hlavně přívalové srážky. Poslední dva měsíce zatím do Česka přinesly poměrně hodně bouřek a další se očekávají i v následujících dnech. Podařilo se vám v letošním roce bouřku zachytit nebo dokonce vyjíždíte fotografovat bouřky jako lovec? Zúčastněte se dalšího ročníku soutěže o nejlepší bouřkovou fotografii roku 2019. Jak fotit blesky si můžete přečíst v článku Tipy na focení blesků.

Získejte kvalitní tablet Samsung Galaxy

Pro nejlepší fotografii jsme připravili hodnotnou cenu v podobě tabletu Samsung Galaxy (Tab A 2019 10.1., Wifi, 32 GB). Jedná se o kvalitní tablet s nádherný designem a skvělými funkcemi - popis tabletu. Krásně na něm běží například naše aplikace Ventusky, díky které budete mít dokonalý přehled o počasí.

Tablet
Fotografie tabletu Samsung Galaxy, na pozadí soutěžní fotografie z roku 2014 od uživatele Zdeněk Odstrčilík

Pro soutěžící na 2. a 3. místě jsme připravili cenu v podobě pěkné knihy o počasí s názvem: Když se blýská na časy: Počasí a klima u nás i ve světě. Jedním z autorů je i Michal Žák, který působí také v naší redakci a jeho články se zaměřují na zajímavosti z oblasti počasí.

Knihy
Knihy o počasí - Když se blýská na časy: Počasí a klima u nás i ve světě

Přihlášení do soutěže

Do soutěže můžete přihlásit libovolný počet vlastních fotografií. Každá fotografie musí mít rozlišení minimálně 1280px × 720px, vyfotografována musí být v roce 2019 na území České nebo Slovenské republiky s určením přesného místa a data pořízení a musíte být jejím autorem. U fotografie také musíte zachovat exif informace, které fotoaparát automaticky k fotografii vkládá. Při zasílání fotografie musíte na konci formuláře zvolit, že se jedná o soutěžní fotografii.

Soutěžní fotografii nám zašlete na stránce Poslat novou fotografii po přihlášení do vašeho účtu na In-počasí. Fotografie poté bude zařazena do Fotogalerie.

Registrace na In-počasí
Pokud na našem serveru ještě účet nemáte, musíte si ho pro účast v soutěži vytvořit na stránce Registrace (registrace trvá necelou minutu, vyžadujeme jen základní údaje). V případě výhry budete na zadaný e-mail vyzvání k poskytnutí dalších údajů. Zároveň můžete být v průběhu soutěže na e-mail vyzvání k doplnění dalších informací o fotce. Fotografie, u kterých nebudou v pořádku uvedeny všechny požadované informace, mohou být ze soutěže vyřazeny. Soutěže se mohou účastnit návštěvníci z České republiky a ze Slovenska se snímky pořízených v těchto zemích.

Vyhlášení výsledků

Fotografie do soutěže můžete zasílat od 2.8.2019 do 10.9.2019. Výsledky budou vyhlášeny do 20.9.2019. Pořadí fotografií bude sestaveno redakcí serveru In-počasí. Každý soutěžící se může umístit jen s jednou fotografií.

Blesky
Vítěz loňského ročníku o nejlepší bouřkovou fotografii - Blížící se bouřka k Hradci Králové dne 27.5.2018, Nikon D810, expozice 9,3 sekund, ISO 200, autor:
Vladanfoto, zvětšit, předminulý ročník naleznete na stránce Nejlepší bouřkové fotografie roku 2017