[Soutěž] Bombarďák – Čtvrtek

Rubrika: Filmy, hudba, divadlo pro děti, Soutěže

Bombarďák vydal nové album. A co je nejlepší? Že ho teď 2 z vás můžou vyhrát v naší soutěži 😉

Kapela Bombarďák hraje pro děti od roku 2012 a jejich nové album nese název Čtvrtek. Nahrávka obsahuje tu správnou bombarďáckou směs slovních hříček, zasypanou kupou popěvků a rytmů, dokořeněnou divokostí a radostí.

Modrá, žlutá a červená jsou barvy předchozích tří titulů a jako čtvrtá přišla na řadu barva zelená. Dvacet krátkých vypalovaček nabídne punk, pop, country, rock, folk, blues, skorolidovku i pseudostředověk.

Artist: Bombarďák

Album: Čtvrtek

Label: Indies Scope (cat.n.:2664524)

Datum vydání: 4.10.2019

 

Kapela Bombarďák se drží osvědčeného receptu – češtinářské kejkle a vtipy jsou základem odlehčených písniček, které procházejí rozličnými žánry tak lehce jako projímadlo trávicím traktem. Zpěvák a režisér Jiří Jelínek sděluje, jak to chodí ve skupině:

„Slova dělám v kapele já, Michal je mistr přes údernou pravačku, Filip pumpuje melodickým srdcem, Matěj bravurně ovládá bosou nohu na kolejích a Michal Špirko opět dodal pravidelné plíce. To je anatomie Bombarďáka. Ovšem v hlavní roli je samozřejmě žena, náš host na albu, Johana Vavřínová.“

Tohle spojení skvěle fungovalo už na předchozím albu 3FO3 a současná nahrávka Čtvrtek to jen potvrzuje.

Každá píseň má svoje místo a svůj rodokmen. Jiří Jelínek přiznává, že děti (a to nejen ty z rodin Bombarďáků), jsou často inspirací:

„Například hned úvodní písnička EMILCE je věnována kolemjdoucí Emilce, když mi na ulici řekla – ‚tak jsem si říkala, jestli jsi opravdu Bombarďák, ale na jevišti se míň hrbíš.‘ TAMBURÍNA vznikala v hotelu na manželské posteli, kam nás málem nepustili, protože jsme měli slámu na botách, když jsme vraceli z festivalu. STELLA vznikla v Roškopově na kopci, HRÁŠEK před představením v divadle Minor a ŠTĚSTÍ během představení tamtéž.“

Jedna písnička se ale naprosto vymyká všem ostatním skladbám, které kdy Bombarďák složil. A je to jasné už podle názvu – NEVESELÁ. Pojednává o tom, že není nic špatného na tom, když je člověku smutno a že se proti tomu nemusí nijak bojovat.

Přestože je Čtvrtek zelený, kapelu neuvidíte jinak než v bílých tričkách.

Bílá se nesepere! Kdysi jsme si říkali, že s každým CD budeme měnit barvy oblečení podle obalu, ale při té frekvenci hraní bychom na konci léta byli zase bílí a totálně sepraní! Ale bílou nesepereš!

Přijďte se sami přesvědčit na speciální koncerty k vydání alba v pražském Minoru 27. listopadu a v brněnském Divadle Polárka 30. listopadu.

Soutěžte o 2 CD Bombarďák - Čtvrtek

Sponzor soutěže: Indies Scope
Termín: 11.10.2019 - 1.11.2019

Kdo vyhrál?

B. Pincová (176) a H. Vopálková (182)

Počet soutěžících: 120
Počet odeslaných tipů: 174

Správná odpověď

1. Jak dlouho už hraje kapela Bombarďák?
    A) od roku 2012

Hodně štěstí v soutěži!

Držíme palce, ať se vám při soutěžení daří. Zde je pár tipů, jak svoji šanci na výhru zvýšit:

  1. Vyhrává přesný nebo nejbližší vyšší tip, sledujte proto e-maily s upozorněním na překonání vašich tipů. S překonaným tipem už vyhrát nemůžete.
  2. Netipujte zpočátku moc vysoko, abyste mohli sledovat, jakým tempem tipy v soutěži přibývají.
  3. Jakmile se zapojíte do soutěže, zkontrolujte svoji e-mailovou schránku, najdete v ní svůj speciální odkaz, jehož prostřednictvím můžete jednou denně svůj tip upravit. Pokud e-mail potvrzující vaši účast v soutěži nedorazí do 30 minut, prohledejte složky Hromadné (na Seznamu), nebo Promo (v Gmailu), případně Spam. Až zprávu najdete, přetáhněte si ji do doručené pošty, abyste nepropásli upozornění.
  4. Přímo zde můžete sledovat, jak dopadl váš tip při pravidelné kontrole.
  5. Podívejte se na vyhodnocené soutěže, abyste měli představu, jaké počty tipů jsou reálné.

A teď už s chutí do soutěžení! 😉

Toto taky stojí za přečtení!

Kam s dětmi za lyžováním? V italském středisku Passo Tonale děti milují!

Italové děti milují, to je obecně známo. A udělají pro ně první poslední. Lyžařské středisko Passo Tonale vás o

Čtu dál →
Jak dětem ulevit od ucpaného nosu

Jak dětem jednoduše ulevíte od ucpaného nosu

Milé maminky, jsou Vaše děti často nachlazené? Teče jim z nosu, v noci mají ucpaný nos a těžce se jim dýchá? Pomozte

Čtu dál →

Môžem dať dieťatku jesť hocičo?

Môžem dať dieťatku pribináčika? Alebo zákusok? Alebo kupovanú nočnú kašu? V mamičkovských internetových skupinách sa pravidelne objavujú otázky, či to alebo

Čtu dál →

Co na to říkáte?

Vaši e-mailovou adresu si necháme pro sebe.

Sdílet
Sdílet
TOPlist