Soutěž

Účastí v soutěži vyjadřujete souhlas s Pravidly soutěží v Klubu knihomolů.

Soutěž o 3 knihy Mauthausen

O nacistickém řádění během druhé světové války už bylo napsáno mnohé, ale koncentrační tábor Mauthausen je často opomíjen, nebo zmíněn pouze okrajově. Václav Vlk se rozhodl to změnit a věnoval mu celou publikaci.

Koncentrační tábor pro elity českého národa


Ďábel v líbezné krajině – i tak se dá nazvat jeden z největších komplexů koncentračních táborů v Evropě za druhé světové války. Navzdory tomu bývá často zastiňován jinými, „většími a hrůznějšími“ tábory smrti. Publicista a novinář Václav Vlk se proto v této knize komplexně a obsáhle zabývá tímto opomíjeným místem nacistického řádění – koncentračním táborem Mauthausen.

Autor v knize shrnuje historii tábora a věnuje se Čechům vězněným v táboře. Mauthausen totiž sloužil krom dalšího i jako likvidační koncentrační tábor pro elity českého národa a odbojáře. V táboře zemřelo 294 statečných odpůrců nacismu, kteří pomáhali mimo jiné skupině Anthropoid, mezi nimi například i rodina Josefa Valčíka.

Dále se autor v knize podrobně zabývá fungováním tábora, jeho vedením, dalšími pobočnými tábory a celkově jeho významem v době druhé světové války i po ní. Kniha je navíc doplněna mnoha autentickými výpověďmi včetně úvah autora, jehož otec byl členem odbojových skupin V boj a Předvoj. Unikátní publikaci doprovází velké množství fotografií a dobových materiálů.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž,
ve které tři z vás mohou vyhrát knihu Mauthausen.



Správnou odpověď na soutěžní otázku hledejte v článku:
Zasoutěžte si o knihu o „opomíjeném“ Mauthausenu



Do soutěže bylo odesláno 865 tipů.

Kdo vyhrál?

majer (865), allebra (865), Hanule12 (865)

Správná odpověď

Který slavný umělec zemřel v táboře Mauthausen?
Karel Hašler.
Doporučení:
Share

Ceny v této soutěži

zobrazit info o knizeMauthausen (Vlk, Václav)
Ďábel v líbezné krajině
Ďábel v líbezné krajině – i tak se dá nazvat jeden z největších komplexů koncentračních táborů v Evropě za druhé světové války. Navzdory tomu bývá často zastiňován jinými, „většími a… více

Další soutěže najdete na stránkách partnerského portálu České soutěže.