Soutěž

Účastí v soutěži vyjadřujete souhlas s Pravidly soutěží v Klubu knihomolů.

Soutěž o 3 publikace Umění vytvářet vzpomínky

Chcete být v životě šťastní? Klíčem není vaše budoucnost, ale především minulost. Meik Wiking vás ve své publikaci přesvědčí, že právě krásné a veselé vzpomínky jsou klíčem ke spokojenosti a naučí vás, jak je využít.

Každý okamžik štěstí stojí za zapamatování


Vzpomenete si na svůj první polibek? Na den, kdy jste odmaturovali? Na vydařenou dovolenou? Nebo na nejlepší jídlo, co jste kdy ochutnali?

Vzpomínky jsou důležitou součástí naší identity, mění náš pohled na svět, ovlivňují naše chování a naše pocity. Meik Wiking při svém bádání zjistil, že lidé, kteří v sobě chovají pozitivní nostalgické vzpomínky, se cítí ve svém životě šťastnější. Řešením, jak pomoci budoucím okamžikům, aby se staly uchováníhodnou vzpomínkou, je mimo jiné překonávání sama sebe, vyhledávání nových „poprvé“, propojování situací se smyslovými vjemy, prociťování trnité cesty za úspěchem, vyprávění životních příběhů. V knize, která je nabitá vtipy, osobními historkami, fotografiemi a odkazy na filmy a literaturu, se dozvíte, jak na to. Naučte se, jak uchovat, co stojí za to, a jak zapomenout a udělat v hlavě místo pro nezapomenutelné věci.

Autor využívá výzkumů, dat, dotazníků, rozhovorů a experimentů, aby dokázal sílu nostalgie a schopnost melodie, vůně nebo třeba chuti vrátit nás v čase na místo, kde se odehrálo něco pro nás velmi důležitého. Kniha je zároveň meditativní a relaxační četbou a také praktickým návodem, jak přinést do života nové šťastné okamžiky a uchovat si na ně vzpomínku, která nás bude provázet navždy.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž,
ve které tři z vás mohou vyhrát knihu Umění vytvářet vzpomínky.



Správnou odpověď na soutěžní otázku hledejte v článku:
Zasoutěžte si o návod, jak využít své šťastné vzpomínky



Do soutěže bylo odesláno 678 tipů.

Kdo vyhrál?

fiserovam (678), Jirulka (678), glenarvan (678)

Správná odpověď

Kdy proběhla globální studie s tématem šťastných vzpomínek?
V roce 2018.
Doporučení:
Share

Ceny v této soutěži

zobrazit info o knizeUmění vytvářet vzpomínky (Wiking, Meik)
Jak si vytvořit a zapamatovat šťastné okamžiky.
Víte, co je klíčem k dlouhodobému pocitu štěstí? Hezké vzpomínky! Badatel v oblasti štěstí a autor světových bestsellerů Hygge – Prostě šťastný způsob života a Lykke – Tajemství nejšťastnějších lidí… více

Další soutěže najdete na stránkách partnerského portálu České soutěže.