Soutěž

Účastí v soutěži vyjadřujete souhlas s Pravidly soutěží v Klubu knihomolů.

Soutěž o 3 audioknihy Cesta k nesvobodě

Na konci studené války nejen Rusové, ale i zbytek světa s nadějí vyhlíželi demokracii a svobodu. Ta však byla pouze krátkodobá a dnes už opět prezident Vladimir Putin vládne pevnou rukou. Navíc se nebojí brojit ani proti zbytku světa.

Sílící ruská hrozba


Liberální demokracie není absolutním vítězem studené války a ohlášený konec dějin se nekoná. Vladimir Putin se opevnil ve své mocenské pozici a fašistické představy o potřebě pevné ruky začínají ve světě opět rezonovat.

Rusko vede kybernetickou válku v Evropě a Spojených státech, využívá svých nových spojenců mezi nacionalisty, radikály a oligarchy, aby snižovalo důvěryhodnost demokratických institucí. Výsledkem současného trendu jsou brexit, Donald Trump, všeobecný vzestup populismu a čím dál patrnější zranitelnost západní společnosti.

Na základě velkoryse pojatého výzkumu a prostřednictvím událostí poslední doby v Rusku, na Ukrajině, v USA i v Evropě ukazuje Snyder podstatu hrozícího nebezpečí. Pomáhá porozumět, proč jsou tradiční politické ctnosti prospěšné a kterou z nabízených možností bychom si měli zvolit: rovnost, nebo oligarchii, individualitu, nebo totalitu, pravdu, nebo lež. Ohromující svědectví o vzestupu autoritářství jde hlouběji než novinové titulky a nabízí nám cestu ven ze všeobecné nejistoty.

Více o této audioknize si můžete přečíst v našem článku.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž,
ve které tři z vás mohou vyhrát audioknihu Cesta k nesvobodě.



Správnou odpověď na soutěžní otázku
hledejte na webu Audiotéka.cz nebo zde.



Do soutěže bylo odesláno 446 tipů.

Kdo vyhrál?

Fanda82 (447), allebra (449), solitudine (450)

Správná odpověď

Jakou školu vystudoval Jiří Dvořák?
JAMU.
Doporučení:
Share

Ceny v této soutěži

zobrazit info o knizeCesta k nesvobodě (Snyder, Timothy)
Audiokniha
Liberální demokracie není absolutním vítězem studené války a ohlášený konec dějin se nekoná. Vladimir Putin se opevnil ve své mocenské pozici a fašistické představy o potřebě pevné ruky začínají ve… více

Další soutěže najdete na stránkách partnerského portálu České soutěže.