Chystáte se na vánoční úklid? Zvolte si ty správné pomocníky

Chystáte se na vánoční úklid? Zvolte si ty správné pomocníky

Udržitelný úklid domácnosti se žabkou Frosch 


Čisticí prostředky fungují na principu tak zvaných „povrchově aktivních látek". Ty jsou zodpovědné za rozpouštění mastnoty a odstranění nečistot během praní prádla či mytí nádobí. Běžné čističe obvykle obsahují povrchově aktivní látky na bázi ropy. Produkty Frosch, na rozdíl od nich, využívají povrchově aktivní látky pocházející z obnovitelných rostlinný zdrojů, které jsou šetrnější k naší planetě i zdraví. Výrobky jsou účinné, koncentrované a stačí tak přiměřené předepsané dávkování, které jde ruku v ruce se smysluplným nakupováním, protože i to je součástí udržitelného konceptu pro naši planetu a peněženku.  

O produktech, které kupujeme, se chceme dozvědět stále více. Už nám nestačí, že výrobek plní svůj účel, ale zajímá nás, které ingredience obsahuje, kde byl vyrobený nebo jaký dopad má jeho používání na planetu a na životní prostředí. Chceme vědět, jestli je produkt udržitelný. V době, kdy se pojem „udržitelnost“ v našich slovnících skoro nevyskytoval, vznikla v německém městě Mainz značka Frosch, pod jejímž logem zelené žabičky se už 34 let vyrábějí ekologické čističe určené pro celou domácnost, a také hygienické kosmetické produkty pečující o citlivou pokožku.  

„Termín udržitelnost má svůj původ v ekologii a postupem času se rozšířil na všechny oblasti lidské činnosti od ekonomiky až po architekturu. V posledních letech se také odráží v našem vlastním životním stylu nebo v podnikání jako odezva na změny klimatu, vyčerpání nerostných surovin nebo znečištění životního prostředí,“ uvádí Veronika Horská Brand manažerka společnosti Melitta ČR s.r.o., distributora značky Frosch pro český a slovenský trh„Značka Frosch už od počátku svého vzniku v roce 1986 prosazuje ochranu lidského života a životního prostředí s pomocí velmi účinných a současně k člověku i planetě šetrných receptur. Během svého působení Frosch tuto filozofii zaměřil nejen na receptury, ale na kompletní výrobu a životní cyklus výrobků, dodává Veronika Horská. 

 

Čistší domov i planeta 

Pojměte nejbližší úklid udržitelně a pusťte se do boje za čistší domov i planetu s oblíbeným Frosch Univerzálním octovým čističem, který využijete při úklidu celého bytu. Účinně odstraňuje vodní kámen
a pohlcuje pachy. 
Frosch Hygienický čistič Levandule zajistí hygienickou čistotu koupelny i toalety. Výhled na podzimní barevné listí si vychutnáte díky Frosch Bio Spiritus čističi skel, který obsahuje alkohol vyrobený z odpadní slámy a výsledkem jsou zářivě čistá okna beze šmouh. Vedle skvělého pocitu z čistého a uklizeného bytu se můžete radovat i z ohleduplné volby pro naši planetu. A přitom všem i nádherně voní.  
  

 

Příroda ve své největší síle 

Produkty Frosch spojuje vysoce účinné složení na bázi přírodních látek, ohleduplnost k životnímu prostředí a šetrnost k lidské pokožce. Ingredience jako soda, ocet, citron a další osvědčené suroviny ve vyvážené kombinaci jsou účinné, v přírodě zcela biologicky odbouratelné, a navíc jsou bezpečné pro nás a náš domov. Základem čisticí levandulové řady je levandulový olej, který má vedle příjemné vůně, prokazatelné hygienické účinky. Čističe z malinové řady úspěšně bojují s vodním kamenem za pomoci malinového octu. Dalšími ingrediencemi jsou výtažky z jalovce, borovice, bio alkohol, jemně mletý mramor a další. 

 

 

O značce Frosch: Frosch je již přes 30 let průkopnickou značkou na poli ekologie. Čisticí i pečující prostředky s logem zelené žabičky jsou šetrné k pokožce i životnímu prostředí. Ve své dlouholeté historii Frosch neustále zdokonaluje vývoj a výrobu čisticích a pečujících prostředků s ohledem na ekologii a stává se lídrem mnoha environmentálních projektů přesahujících mnohdy hranice daného průmyslu. Výrobky značky Frosch jsou vprůběhu celého životního cyklu prokazatelně ohleduplnější nejen k životnímu prostředí, ale i ke zdraví spotřebitele. Ekologický přístup dokládají i získané certifikáty jako např. EMAS, Green BrandsEco label a jiné.  Více informací naleznete na: www.frosch-eko.cz.

 

My jsme si pro vás ve spolupráci se značkou Frosch připravili soutěž o levandulový balíček v hodnotě 440 Kč:

 

Podmínky SOUTĚŽE - Sledujte nás na FB a také IG.

Odpovězte na soutěžní otázku:

 

 

 

Výherci:
P. Skopalová, J. Hájková, M. Kubín