Soutěž

Účastí v soutěži vyjadřujete souhlas s Pravidly soutěží v Klubu knihomolů.

Soutěž o 2 romány Učytelskej

Čenda se stal učitelem na přání otce, což poznamenalo nejen jejich vztah, ale i život mladého kantora. Dokáže Čenda znovu obnovit svou víru v systém i sebe sama, aby unikl hrozícímu syndromu vyhoření?

Sonda do duše mladého učitele


Čenda je učitel. Bylo těžké si to přiznat.

Život měl nalajnovaný jako fotbalový stadion. Když se ho v dětství zeptali, čím hodlá být, až vyroste, otevřel ústa nabitá slovy jako kosmonaut, kovboj, traktorista, ovšem otec s ním měl jiné plány.

Zatímco před tabulí válčí se třídou čtrnáctiletých rošťáků a jeho donkichotská povaha naráží na zkostnatělost školství, ve volném čase svádí vnitřní boj o vlastní identitu.

Učytelskej je sondou do duše mladého kantora z pohraničního městečka v zapomenutém kraji, který se dostane na samou hranu vlastní důvěry v systém, jenž nás obklopuje několik set let. Se sarkasmem sobě vlastním se vydává na „donquijotský“ boj se zarezlými školskými mlýny i společenskými předsudky.

Pomůže mu láska k mladé asistentce najít cestu z labyrintu sebelítosti? Podaří se mu napravit pošramocený vztah s otcem? Může se vůbec učitel transformovat zpět v člověka? A přestanou se někdy uživatelé Twitteru hádat?

Jaroslav Konvička ve své třetí knize přichází se satirickým románem o neduzích českého školství a společnosti, o pátrání po smyslu a úprku před jiskrami syndromu vyhoření.

Ve spolupráci s autorem Jaroslavem Konvičkou vám přinášíme soutěž,
ve které dva z vás mohou vyhrát knihu Učytelskej.


Správnou odpověď na soutěžní otázku hledejte v článku:
Vyhrajte román nejen o syndromu vyhoření



Do soutěže bylo odesláno 709 tipů.

Kdo vyhrál?

emitom (709), Fakrop (710)

Správná odpověď

Jak se jmenuje knižní prvotina Jaroslava Konvičky?
Kdysi dávno v budoucnu.
Doporučení:
Share

Ceny v této soutěži

zobrazit info o knizeUčytelskej (Konvička, Jaroslav )
Čenda je učitel. Bylo těžké si to přiznat. Život měl nalajnovaný jako fotbalový stadion. Když se ho v dětství zeptali, čím hodlá být, až vyroste, otevřel ústa nabitá slovy jako kosmonaut,… více

Další soutěže najdete na stránkách partnerského portálu České soutěže.