Babinet.cz  /  Soutěže  /  Vyhrajte Skyr, bílkovinami nabitou pochoutku s islandskými kořeny

Vyhrajte Skyr, bílkovinami nabitou pochoutku s islandskými kořeny

13.11.2021 - redakce Babinet.cz

Skyr je zakysaný mléčný výrobek islandského typu. Traduje se, že před více než 1100 lety jej přivezli na Island Vikingové. V průběhu staletí si ostrované tuto delikatesu plnou proteinu velmi oblíbili. Ujala se v místní kuchyni a zmínky o ní jsou dokonce dochovány i v nejstarších islandských eposech. V česku jej začala v roce 2016 jako první vyrábět Bohušovická mlékárna.

Na Skyru zákazníci oceňují kromě charakteristické chuti především složení bohaté na bílkoviny (až 12 %) a skoupé na tuky (pouze 0,1 %). Výhodou je i vyvážený podíl sacharidů. Tento mléčný výrobek s islandskými kořeny je tak vhodný jako součást jídelníčku sportovců, dětí, seniorů či těhotných nebo kojících žen. Ideální je také při redukčních dietách, zvyšování kondice, nabírání svalové hmoty a celkovém zlepšení životního stylu. SKYR navíc obsahují vitamín D, který je důležitý pro kosti a správné fungování imunitního systému.

Skyr je ideální volbou pro všechny, kdo se snaží stravovat v souladu se zdravým životním stylem. K dostání je hned v několika variantách, a to neochucený natur, jahoda, brusinka, broskev-meruňka, třešně-černý rybíz a borůvka i vanilka se sníženým obsahem cukru.

Skyr uvedla na český trh jako první Bohušovická mlékárna, a to v květnu roku 2016. Islandskou tradiční pochoutku z Bohušovic koupíte v prodejních sítích BILLA, Globus, Kaufland, Makro, TESCO, COOP, Žabka, Košík.cz, Rohlik.cz a dalších.

Cena: 19,90 Kč

3 z Vás vyhrají balíček Skyru z Bohušovic v hodnotě 400 Kč. Stačí, když správně odpovíte na soutěžní otázku.

S odpovědí Vám pomůže web www.skyrcz.cz

Soutěž již byla ukončena. Výherci soutěže jsou:
Eva Zelková - Sokolov, Ivana Vokatá - Nymburk, Petra Chlupáčková - Přímělkov

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

babača
16.11.2021 14:46

ještě jsem nesoutěžila o SKYR ,nechápu proč mi vyskočí že ano....

Marjar
17.11.2021 17:06

Je vynikající, již jsem ho chutnala.

libuno
26.11.2021 14:49

Je to skvělý výrobek plné chuti. Stojí zato ho ochutnat.

Další soutěže

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz