Soutěž

Účastí v soutěži vyjadřujete souhlas s Pravidly soutěží v Klubu knihomolů.

Soutěž o 2 knihy A noc byla jako samet

Maite a Elvis žijí odlišné životy, jejich cesty se však zkříží ve chvíli, kdy se oba vydají hledat zmizelou studentku. Proč zmizela? Kdo za tím stojí? A podaří se jim dívku najít? A co s tím má co společného válka bezpečnostních služeb?

Zmizelá studentka a Jestřáb Elvis


Napínavý noirový příběh prodchnutý atmosférou Mexika sedmdesátých let a nezbytným cigaretovým kouřem.

Nepravděpodobnou hrdinkou příběhu se proti své vůli stává sekretářka Maite, která ze svého fádního života utíká k vysněným dobrodružstvím a romantickým komiksům. Jednoho dne ji její sousedka, půvabná studentka umění Leonora, požádá o výpomoc. Dívka však vzápětí beze stopy zmizí a Maite se ji vydává hledat. Přitom proniká do prostředí studentského hnutí a disentu.

Není však jediná, kdo se snaží Leonoru vypátrat. Elvis, mladý muž z oddílu Jestřábů, má za úkol brutálně rozprášit protesty vůči vládě. Se svou láskou k rokenrolu a svébytným etickým kodexem také nezapadá, avšak na pokyn tajemného šéfa se pustí do pátrání po zmizelé dívce. Brzy se mu do cesty připlete Maite. Spojuje je nejen láska k hudbě, ale také hluboká osamělost, která oba neustále provází.

Maite i Elvis, kteří spolu pronikají do spleti intrik, násilí, špionáže a války bezpečnostních služeb, zjišťují, že se jim dění vymyká z rukou — pátrání po pohřešované dívce se může v jediném okamžiku změnit v boj o život.

Více o této knize si můžete přečíst v našem článku.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž,
ve které dva z vás mohou vyhrát knihu A noc byla jako samet.


 

host

Správnou odpověď na soutěžní otázku
hledejte na webu nakladatelství Host nebo zde.



Do soutěže bylo odesláno 910 tipů.

Kdo vyhrál?

morkpetr (911), Marci55 (911)

Správná odpověď

Pro jaké noviny Silvia Moreno-Garciová nepíše?
The Sun.
Doporučení:
Share

Ceny v této soutěži

zobrazit info o knizeA noc byla jako samet (Moreno-Garciová, Silvia)
Napínavý noirový příběh prodchnutý atmosférou Mexika sedmdesátých let a nezbytným cigaretovým kouřem. Nepravděpodobnou hrdinkou příběhu se proti své vůli stává sekretářka Maite, která ze svého fádního života utíká k vysněným dobrodružstvím… více

Další soutěže najdete na stránkách partnerského portálu České soutěže.