Soutěž

Účastí v soutěži vyjadřujete souhlas s Pravidly soutěží v Klubu knihomolů.

Soutěž o 3 stažení audioknihy Mladí lvi

Druhá světová válka zasáhla do životů obyčejných lidí po celém světě. Co vedlo ke zfanatizování davů, aby byly ochotny položit své životy za zhoubnou nacistickou ideologii? A s jakou motivací šli do války muži zpoza oceánu?

Válka ze tří úhlů pohledu


Mladí lvi jsou bezesporu jedním z nejzdařilejších románů o druhé světové válce. V tomto po všech stránkách realistickém díle je absurdita války ukázána z rozdílných pohledů tří mladých mužů, které doba vtáhla do válečných událostí.

Se zkušenostmi vynikajícího vypravěče líčí Shaw osudy čestného a idealisticky zásadového příslušníka americké židovské menšiny a jeho přítele liberálního intelektuála v uniformě. Spletité osudy obou Američanů se naplňují v střetnutí se zfanatizovaným příslušníkem hit1erovské armády. Dílo nepodává jen strhující svědectví o zápolení dvou armád na válčišti západní Evropy a severní Afriky, ale pokouší se dopátrat politických i lidských pohnutek, jež vedly jeho hrdiny k vyznávání fašismu.

Téma války v Evropě je bohužel přítomné i na počátku 21. století a Mladí lvi jsou jedním z titulů, které jsou rozhodně zajímavé pro dnešní posluchače.


Více o této audioknize si můžete přečíst v našem článku.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž,
ve které tři z vás mohou vyhrát audioknihu Mladí lvi.



Správnou odpověď na soutěžní otázku
hledejte na webu Audiotéka.cz nebo zde.



Do soutěže bylo odesláno 321 tipů.

Kdo vyhrál?

italka (321), humhejova (321), miroslavtomasek (321)

Správná odpověď

Kolika roků se dožil autor románu Irwin Shaw?
71.
Doporučení:
Share

Ceny v této soutěži

zobrazit info o knizeMladí lvi (Shaw, Irwin)
Mladí lvi jsou bezesporu jedním z nejzdařilejších románů o druhé světové válce. V tomto po všech stránkách realistickém díle je absurdita války ukázána z rozdílných pohledů tří mladých mužů, které… více

Další soutěže najdete na stránkách partnerského portálu České soutěže.